המדריך המלא להוצאת אזרחות רומנית

בשנים האחרונות חלה עלייה משמעותית בכמות המתעניינים בהוצאת אזרחות רומנית. במאמר זה נחלוק אתכם את הידע הרחב שלנו אודות תהליך הוצאת אזרחות רומנית: איך ניתן לבדוק את הזכאות להוצאת אזרחות רומנית, מהם המסמכים הנדרשים, מהן העלויות הכרוכות בהוצאת אזרחות רומנית ומהם השלבים הדרושים ביצוע עד לקבלת האזרחות המיוחלת.

לחסוך בטרחה, כסף ועצבים בהליך הוצאת אזרחות רומנית

כן. בחרנו להתחיל דווקא בחלק הזה משום הייאוש הרב והתסכול שאנו עדים לו מאלו שניסו בכוחות עצמם לפעול להוצאת אזרחות רומנית.

לכולנו יצא להתמודד עם רשויות המדינה בהליכים כאלה ואחרים, עדכון כתובת במשרד הפנים, עדכון מצב משפחתי, טיפול בדו"חות, חידוש דרכון וכד'.

מדינת ישראל, שואפת כל הזמן לקדמה, ואכן השירותים הניתנים לאזרח בארץ מתחדשים ומתקדמים בהתמדה. פעולות מסוימות ניתן לבצע באינטרנט, אחרות מתאפשרות במילוי טפסים אוטומטיים, מוקדי שירות וכד'.
ועדיין, למרות הקדמה, התנהלות מול גופים ורשויות המדינה איננה חלקה וכרוכה בהבנה ומילוי מדויק אחר דרישות הפקידים והחוק.

לכן, אין זה פלא, שישראלים רבים הבאים לממש את זכותם הבסיסית להוצאת אזרחות רומנית, נתקלים בקשיים כפולים ומכופלים עד כדי ייאוש: אי הבנת השפה הרומנית בהם כתובים טפסי הבקשה, שוני רב בדרישות החוק ובמנהגים בין מדינת ישראל ורומניה, חוסר אחידות ושינוי תכוף של התקנות הרומניות הנוגעות להוצאת אזרחות רומנית, קושי באיתור המסמכים הדרושים ואימותם כנדרש על ידי נוטריונים וחותמת אפוסטיל.

פעמים רבות אנו נתקלים באנשים שהחלו בתהליך הוצאת אזרחות רומנית ובזבזו סכומי עתק לשווא – כספים על תיקון פגמים באופן בו הגישו את הבקשה, אישור מיותר או חוסר אישור של מסמכים, שגיאות במילוי הטפסים ועוד.

על כן, אנו מזמינים אתכם ליצור עימנו קשר כבר עכשיו בטלפון 03-6444500 לייעוץ ראשוני חינם ובירור בדבר זכאותכם להוצאת אזרחות רומנית ומה תידרשו להציג.

הוצאת אזרחות רומנית באופן עצמאי

לאחר ההקדמה הזו, חשוב לומר שיש דרך להוציא אזרחות רומנית באופן עצמאי. הדרך הזו מפורטת במאמר זה. שימו לב כי יש להקפיד על כל שלבי התהליך באופן מדוייק ומלא.

יובהר כי ייתכנו שינויים בדרישות ועל כן אין להסתמך על מדריך זה בלבד!

כמובן, אם אתם נתקלים בקושי, נשמח לעמוד לרשותכם ולספק ייעוץ ראשוני חינם בטלפון 03-6444500.

שלב ראשון בהוצאת אזרחות רומנית – בדיקת הזכאות

לפני שאנו ניגשים למלאכה המורכבת של הוצאת אזרחות רומנית, עלינו לבדוק את זכאותנו.

הזכאות לאזרחות רומנית נקבעת על פי חוק האזרחות הרומני. חוק זה מונה 3 מצבים עיקריים בהם אדם יהיה זכאי לאזרחות רומנית:

  1. לידה – אדם שנולד לאזרח רומני, זכאי לאזרחות רומנית ללא שיקול דעת. לעיתים מדובר ב"אזרחות רדומה" של אדם שעלה ארצה, וכבר איננו רשום במאגר התושבים של רומניה. כל שיש לעשות הוא "לעורר" את האזרחות וצאצאיו יכולים להגיש בקשה לאחר מכן.
  2. אימוץ – אדם שאומץ על ידי אזרח רומני, זכאי לאזרחות רומנית בכפוף לתנאים שיפורטו בהמשך.
  3. הענקת אזרחות על בסיס בקשה – ישראלים רבים המעוניינים בהוצאת אזרחות רומנית פועלים על בסיס אפשרות זו. במקרים אלו הבקשה איננה בקשה בעלמא, אלא שואבת את תוקפה מהיות הפונה צאצא של יוצאי רומניה אשר אזרחותם נשללה מהם.

לצורך בדיקת הזכאות לאזרחות רומנית, אנו מפנים אתכם לטופס הבא. מילויו המדויק יאפשר לכם לקבל מושג האם אתם זכאים לאזרחות רומנית ומהו המסלול בו הנכם נדרשים לפעול על מנת להשיגה.

שלב שני – איתור המסמכים הדרושים להוצאת אזרחות רומנית

בטרם תתחילו את התהליך, יש חשיבות קריטית לאיתור כל המסמכים המאוששים את זכאותכם לאזרחות רומנית.
שימו לב – בקשה שתוגש אפילו עם חוסר/טעות או העדר אימות מתאים של אחד המסמכים, עשויה לגרור עיכוב, תשלומים מיותרים ופעמים רבות להוביל גם לדחיית הבקשה.

נקודה חשובה נוספת – כל מסמך שהוצא מחוץ לרומניה חייב להיות מתורגם לרומנית, מאומת על ידי נוטריון וחתום בחותמת אפוסטיל המאשרת את אמיתותו. בנוסף, כל מסמך שהוא שהוצא ע"י רשות מוסמכת, חייב אף הוא באישור אפוסטיל מתאים מהרשות המוסמכת. כמו כן, כפי שיצויין בהמשך, חלק מהמסכים הינם בעלי תוקף (למשל תעודת יושר ממשטרת ישראל), וכאשר תוקף זה פג, יש צורך להוציא מסמך חדש.

חלק מהמסמכים דורשים ידע ברומנית. מומלץ להיעזר בדובר רומנית שוטפת על מנת לוודא שלא נפלה טעות במילוי הטפסים (שימו לב שטעות של אות עשויה לגרום לדחיית בקשה ולתשלום אגרה שלא יוחזר!!). נוסף על כך, יש לציין כי במקרים רבים, הבקשה שמוגשת, מתקבלת על ידי הקונסוליה ברומניה, כך שלכאורה, הבקשה תקינה. למרות מצב זה, במקרים רבים, על אף שהגשנו את הבקשה ועל אף ששילמנו את האגרה בגינה, יתכן מצב שהבקשה לא תאושר על ידי הגורמים הרלוונטים !!
הסיבה לכך נעוצה בעובדה שבעת הגשת הבקשה לקונסוליה, לא תמיד הבקשה נבדקת לעומקה, אלא רק נבדקים קיומם של המסמכים הנדרשים. רק לאחר הגשת הבקשה (ותשלום האגרה…) הבקשה עם נספחיה מועברים לבדיקה מעמיקה יותר, כך שיתכן שימצאו טעויות אף לאחר הכגשת הבקשה והתיק לא יטופל.

חשוב לדעת שבאופן פרדוקסלי ניהול ההליך באופן עצמאי עשוי להיות יקר יותר מניהולו על ידי איש מקצוע או משרד מתמחה. בעוד שאדם עצמאי ייאלץ לשאת בעלויות גבוהות ביותר עבור תרגום מסמכים רבים לרומנית, אישורם על ידי נוטריון ואישרורם בחותמת אפוסטיל, הליכה ועמידה בתור בקונסוליה, מספר רב של פעמים – משרד המתמחה והמעסיק צוות מקצועי קבוע, יבצע את תרגום כל המסמכים, אישורם ואישרורם בעלויות נמוכות מאוד. תוכלו לקרוא כאן על הוזלת עלויות בהליך הוצאת אזרחות רומנית.

הכללים לגבי הגשת מסמכים לצורך הוצאת אזרחות רומנית

ניתן לחלק את המסמכים הדרושים להוצאת אזרחות רומנית ל- 3 סוגים עיקריים:

  1. מסמכים המוכיחים את הזכאות – לדוג' – תעודות לידה מרומניה.
  2. מסמכים המוכיחים את הקשר של האזרח למגיש הבקשה – לדוג' – תמצית רישום ממשרד הפנים בישראל, תעודת לידה וכד'.
  3. מסמכים פרוצדורלים הנדרשים על פי החוק הרומני – לדוג' – תעודת יושר ממשטרת ישראל, תעודת לידה של מגיש הבקשה וכד'.
  4. טפסי בקשה – את הטפסים ניתן לקבל בשגרירות רומניה.

המסמכים הנדרשים להוצאת אזרחות רומנית

מסמכים אישיים של מגיש הבקשה

  1. צילום דרכון ישראלי בתוקף.
  2. תעודת לידה ישראלית מקורית עם אישור אפוסטיל, מתורגמת ומאושרת ע"י נוטריון. אישור הנוטריון אף הוא נדרש לביצוע אישור אפוסטיל.
  3. תמצית רישום ממשרד הפנים הכוללת פרטים מלאים על בן הזוג וילדים (במידה ויש) – התמצית צריכה להיות מאומתת, מתורגמת ומאושרת בחותמת אפוסטיל.
  4. במקרה הצורך יש להציג תעודת יושר ממשטרת ישראל מתורגמת, מאומתת ומאושרת בחותמת אפוסטיל. יש להוציא את תעודת היושר סמוך למועד הגשת הבקשה, שכן תוקפה של התעודה הוא שנים עשר חודשים מיום הוצאתה.
  5. במידה ומגיש הבקשה נשוי, יש לצרף תעודת נישואין מקורית, מתורגמת, מאומתת ומאושרת בחותמת אפוסטיל וכן, תעודת לידה מקורית של בן/בת הזוג בצירוף דרכון ישראלי בתוקף של בן/בת הזוג..
  6. במקרה הצורך יש להציג תעודת יושר מאת משטרת רומניה. יש להוציא את תעודת היושר סמוך למועד הגשת הבקשה, שכן תוקפה הינו לחצי שנה.
  7. הצהרה של מגיש הבקשה אם הוגשה על ידו בקשה דומה בעבר או לא.
  8. טופס מובנה הכולל הצהרה מאומתת של מגיש הבקשה לפיה לא היה מעורב בעבר ואיננו מעורב היום בפעילות או מעשה כלשהו הנוגד את החוק והביטחון הלאומי של רומניה. להורדת הטופס לחצו כאן. את הטופס יש לאמת על ידי נוטריון.
  9. טופס מובנה הכולל הצהרה אודות כוונות מגיש הבקשה להיוותר במקום מגוריו הנוכחי או להעתיק את מקום מגוריו לרומניה. להורדת הטופס לחצו כאן. את הטופס יש לאמת על ידי נוטריון.
  10. טופס מובנה הכולל פרטים אישיים אודות המבקש. להורדת הטופס לחצו כאן. את הטופס יש לאמת על ידי נוטריון.
  11. מסמכים המוכיחים את זיקת מגיש הבקשה לרומניה:
  • תעודת לידה רומנית ו/או אישור לידה רומני של האדם בגינו אתם זכאים לאזרחות רומנית.
  • תעודת סטאטוס ממשרד הפנים ברומניה של האדם בגינו אתם זכאים לאזרחות רומנית.
  • במידה ומדובר בבקשה להשבת אזרחות שנשללה – יש לצרף:

א. תצהיר הכולל את התאריך בו נשללה האזרחות.

ב. מסמך מהרשויות ברומניה המאשרות את שלילת האזרחות.

ג. מסמכים המוכיחים כי בעת שלילת האזרחות, האדם עדיין היה ברומניה.

במידה והאדם בגינו מוגשת הבקשה נפטר יש לצרף תעודת פטירה מקורית, מלווה בתרגום המאומת על ידי נוטריון ומאושר בחותמת אפוסטיל.

מסמכים נוספים

רצוי ללוות את הגשת הבקשה בכל המסמכים הרלוונטיים. אם יש תעודות או מסמכים אישיים המחזקים את הוכחת הזכאות יש לצרפם.

תשלום אגרה

ראו בסוף אגרות המשולמות בקונסוליה.

הגשת המסמכים

את המסמכים במלואם, יש להגיש לקונסוליה הרומנית, כשהם מאוגדים באופן מסודר.

מומלץ להגיע לשגרירות רומניה בשעות הבוקר המוקדמות (אפשר להירשם לתור קבלת הקהל כבר משעה 7:00). ככל שתקדימו כך תיחסך מכם עמידה ארוכה בתור. בלינק הבא תוכלו למצוא פרטים אודות הקונסוליה הרומנית, כתובתה ושעות קבלת הקהל.

חשוב לדעת, אנשי השגרירות דוברים בעיקר רומנית, על כן, הגיעו לשגרירות בליווי דובר רומנית.

בסיום הגשת המסמכים תקבלו אישור על הגשתם.

המתנה לטיפול בהליך

מורכבות המקרה היא זו שתקבע את אורך הטיפול בהליך הוצאת אזרחות רומנית.

לרוב הטיפול בבקשה אורך בין מספר חודשים בודד במקרה פשוט של "אזרחות רדומה" לעומת מספר שנים במקרים מורכבים יותר. לעיתים נדרשת השלמת מסמכים וטיפול פרטני ומיוחד במצבים בהם הטיפול נתקע.

הוצאת אזרחות רומנית בדרך הקלה

לא קל להוציא אזרחות רומנית באופן עצמאי, על אחת כמה וכמה כשלא מעורים בדינים, בדקויות בין המצבים ובדרישות הפרוצדוראליות.

אם אתם מוצאים את עצמכם תקועים בהליך, אם שילמתם כסף רב עד כה ואינכם רואים את הסוף, אם אתם אובדי עצות, צרו עימנו קשר בטלפון 03-6444500 לשיחת ייעוץ חינם וללא התחייבות.  

Privacy Preference Center

דילוג לתוכן